سردرگمي دولت در مباحث اقتصادي بازار کسب و کار را هم سردرگم کرده و در شرايطي که انتظار مي رفت با اجراي برجام، شوکي حداقلي به بازار وارد شود اما اين اتفاق رخ نداده است.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان به نقل از
راه دانا؛ حسن روحاني رئيس دولت يازدهم که با وعده حل 100 روزه مشکلات اقتصادي پا در ميدان انتخابات گذاشته بود، سرانجام موفق شد در انتخابات رياست جمهوري پيروز رقابت شود و از بين کانديداهاي موجود حداکثر راي را کسب کند.
وعده حل 100 روزه مشکلات اقتصادي را ميتوان شيرينترين وعده روحاني در انتخابات دانست که بسياري از مردم را ترغيب کرد تا برگه راي خود را با نام حسن روحاني پرکنند.
اما با گذشت بيش از سه سال از عمر دولت يازدهم، مردم نهتنها شاهد حل صد روزه مشکلات اقتصادي نبودند بلکه بسياري از مشکلات آنان افزايش يافته و هر روز اخبار گوناگوني از پايين آمدن قيمت نفت، افزايش قيمت دلار، افزايش رکود و مسائل اينچنيني ميشنوند.
دولت تدبير و اميد هم در اين مدت تمام تلاش خود را براي حل مشکلات از راه مذاکره با غرب و برداشتن تحريمها بهکار گرفته که اين تلاشهاي دولت هم ناکام مانده و ما حتي در روز اجراي برجام شاهد اعمال تحريم از طرف دولت آمريکا برعليه کشورمان بودهايم.
اما آش وعدهي اقتصادي زماني شور شد که درشرايطي که همهي مردم منتظر شنيدن خبرهاي خوش اقتصادي از پس توافق هستهاي بودند، چهارتن از وزراي دولت يازدهم در نامهاي به رئيس جمهور هشدار دادند که در صورت نگرفتن تصميم ضرب الاجلي وضعيت رکود به بحران تبديل خواهد شد.
وزراي دولت در شرايطي هشدار وارد شدن به شرايط بحراني را به رئيس جمهور دادند که روحاني پيش از اين اعلام کرده بود که ما از رکود عبور کرديم.
16 شهريور ماه سال 93 بود که رئيس جمهور طي سخناني در حرم مطهر رضوي گفت: ما به شما قول داده بوديم که بر رکود غالب خواهيم شد، ما طرح لازم براي عبور از رکود را آماده کردهايم؛ بخشي از آن را که نياز به قانون داشت تقديم مجلس شوراي اسلامي کردهايم، اما امروز در کنار حرم عليابن موسيالرضا(ع) به ملت ايران اعلام ميکنم ما خوشبختانه از رکود عبور کرديم."
اما چند روز پس از اعلام اين خبر توسط روحاني تناقضگوييهاي مسئولان دولتي در اين خصوص آغاز شد و اوج اين تناقضها در دولت نه همان نامه 4وزير، که صحبتهاي حسن روحاني در 29 دي ماه 94 بود.
بعد از حدود يکسال روحاني در 29 دي ماه 94 در همايش "اجراي برجام" با بيان اينکه امروز بزرگترين مشکل کشور بيکاري، رکود و نبود رونق اقتصادي است، خاطرنشان کرد: کشور ما با خيلي از مشکلات ساختاري اقتصادي روبهرو است و من در نطق بودجه به برخي از آنان در مجلس شوراي اسلامي اشاره کردم که ما در 5 سال پيش رو بايد چه کنيم تا از اين مشکلات عبور کنيم.
اين تناقض گويي رئيس جمهور تنها به اينجا ختم نمي شود و در سفر امروزش به کرمانشاه در سخنراني در ورزشگاه آزادي شهر کرمانشاه، گفت: ما در ايران مشکل بيکاري، آب، محيط زيست، رکود، نامناسب بودن محيط کسب و کار و حمل و نقل و از طرفي نيز با مشکلات منطقهاي و جهاني مواجه هستيم.
اما با توجه به اظهارت رئيس جمهور و وزرا سوالي براي مردم به وجود مي آيد و آن سوال اين است که "کدام را باور کنيم؟" آيا از رکود عبور کردهايم يا رکود بزرگترين مشکل کشور است؟! اين روزها همين سردرگمي دولت در مباحث اقتصادي است که بازار کسب و کار را هم سردرگم کرده و در شرايطي که انتظار مي رفت با اجراي برجام، شوکي حداقلي به بازار وارد شود، اما اين اتفاق رخ نداده و حتي بعضا دستگاه هاي اقتصادي واکنشي معکوس به اجراي برجام داشتند.
انتهاي پيام/